munkapiac : fodrász

Ha fodrászként (frisör) szeretnél dolgozni, viszonylag könnyen találhatsz magadnak munkát, ha ügyes vagy a szakmában és jó érzékkel bánsz a vendégekkel. Különösen a nagyobb városokban kedvezök az esélyeid.

E pillanatban 205 üres állás vár: 68 Stor-Stockholm területén ! Göteborgban és környékén 18, Malmöben és közelében 23, Helsingborgban, Jönköpingben, Västeråsban 7-7, Örebroban, Uppsalában 5-5. A Stockholm-Göteborg vonaltól dél-keletre nehezebb munkát találni, attól északra kiegyensúlyozott a munkapiac, könnyebb elhelyezkedni.

Vedd számításba, hogy ez egy konjunktúra-érzékeny terület. Az általános gazdasági helyzettől függ, milyen a pálya. Szamits arra, hogy az utóbbi években túlképzés volt a szakmában. Nem árt tudni: Svédországban, általában, női és férfi vendégeket is fogadnak ugyanabban a szalonban.

Bizonyos konkurrenciával lehet számolni, főként azokban a városokban, ahol folyik szakmai oktatás (megtudtható a kommun honlapján, az oktatás menü alatt: gymnasieskola, yrkesutbildning). Svédül feltétlenül tudnod kell, mégpedig legalább középszinten (EU slála B2)

  • Ez a video bemutatja, hogyan dolgozik egy fodrász Svédországban

Ha jó vagy a szakmában – senki sem állíthat meg! Csak egy széket kell találnod! Előnyödre válik, ha rendelkezel fodrász mesterlevéllel, s ha a hajon kívül értesz a rokonszakmák valamelyikéhez (kozmetika, manikűr, styling) is, vagy e szakmák mestereivel társulsz, együtt béreltek helyet.

Fodrászként, ha alklamazott vagy, 16 000 és 35 00 korona közötti havi fizetésre számíthatsz (-30% adó). Ám, a fodrászok általában egyéni vállalkozók, saját üzletben, vagy másoknál bérelnek széket. Ennek havi díja, megállapodás dolga. Ha ez nem kevés, keresni is jobban fogsz ott! 

Forrás: ams.se Foto: barometern.se, hairmagazine.se
.

Ha Svédországban szeretnél állást keresni vagy céget indítani, szívesen vállalunk megbízást, hogy segítsünk elérni célodat. Elvégezzük a háttérmunkát az álláskeresésben, a cégmarketingben, s minden más szokásos kommunikációban. Mivel a munkavégzès kulcsa a svédismeret,  személyre szóló online nyelvkurzust is kínálunk. Neked megfelelő tempóban, idõben és módon – hogy előre, és jól felkészülj az allaskeresésre.

Välkommen! Kérjük, küldj egy mailt:  svedkalauz@delisa.se Tack!

 

a SVÉD MUNKAPIAC kategória. Címkék: . munkapiac : fodrász bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva