svédkurzus : svenska på jobbet

Ez a koncentrált és rövid kurzus azokra a helyzetekre készít fel, amelyekbe a munkahelyen s a munkavégzés során kerülhetsz. A munkával kapcsolatos gyakori helyzetek, problémák szóbeli és írásos kommunikációjával ismerkedhetsz meg.  Nem csak nyelvi, hanem kulturális-szociális vonatkozásban is. 

arcok_grabla_

Célunk e tematikusan fölépített kurzussal az, hogy  – a munkahely nyelvezetére fókuszálva, s kitérve az ottani társadalmi kódokra és viselkedésformákra is – olyan ismereteket szerezhess, melyek Svédországban dolgozva, biztonságot adnak majd számodra.  A ‘Svenska på jobbet‘ során tanultak segítségedre lesznek szokásos szituációkban: az álláskereséstől az értekezletekig, a kliens-kapcsolatoktól, a reklamációk kezeléséig, a projekt-felépítéstől a munka utáni közös programokig.

Ezek az ismeretek támaszt jelenthetnek, ha munkát keresel Svédországban, vagy ha már itt dolgozol, de bizonytalan vagy az élő vagy írásos kommunikációban. Hasznos lehet számodra még akkor is, ha a saját cégednek, vagy magyar cég alkalmazottjaként, svéd munka- vagy üzleti kapcsolataid vannak.

Tervezett témáink a ‘Svenska på jobbet’ kurzuson:

  • A svéd munkapiac és a munkavállalás – bemuttakozás, bemutatás, üdvözlés

  • A munkahely, főnök, kollégák – beszélgetést kezdeni, folytatni; te és a többiek

  • Munkahelyi kultúra – kérni, problémamegoldás, intézkedés;  beteget jelenteni

  • Kliensek, kollégák, értekezlet – panasz és válasz, kliens jogok; kapcsolatkezelés

  • A jó munkahely, a jó főnök, alkalmazotti jogok – csevegés a kavészünetben

  • Munkahelyi viselkedés, atmoszféra – megbeszélés, beszélgetés, pletyka, tabuk

  • Értekezlet, értesítés, mail – tárgyalás, felszólalás, vélemény, jegyzökönyv

  • Projekt- és csoport-munka – projekt-indítás, szerepek, csoportdinamika

A ‘Svenska på jobbet‘  kurzus során megszerezheted az aktuális és releváns ismereteket, s gyakorolhatod a kommunikációt – beszédben, olvasásban és írásban. Az írott anyagaiban és társalgási gyakorlatokban kitérünk egyes nyelvtani vonatkozásokra, s tisztázzuk az egyéni nehézségeket is.

A ‘Svenska på jobbet‘ online svéd tanfolyam legalább alapszintű svédismeretet kíván. A kurzus egyéni, és heti 1 x 60 perces konzultációval, ca. 4 hónapot vesz igénybe.

.

A fenti kurzuson túl – vagy ahhoz – a következők közül választhatsz még:

Teljes svédkurzus  – az EU skálán: B1 vagy B2 vagy C1C2, átlagosan 10-10 hónapig tartanak. Ha Svédországban szeretnél munkát vállalni és letelepedni, érdemes felkészülni rá: első lépésként a nyelvtanulást választani. Ugyanis, a svéd nyelv ismeretének hiányában szinte lehetetlen munkát kapni, megtartani, ami az állandó itt élés (szem.szám, svéd ID) – ez pedig, a hosszú távú tervezés alapja.

Csak nyelvtan  – 12 x 60 perc, online. Ha svédül tanultál, de a nyelvtant senki nem magyarázta el magyarul? Nem mersz megszólalni, mert attól tartasz, nyelvtanilag hibás lenne? Elég jól beszélsz, de amint befejezed a mondatot, tudod, nem egyeztettél helyesen?

Csak társalgás  –  16 x 60 perces online óra. 34 fontos témát járunk jól körbe. Ha nem tudod pontosan, mit és hogyan mondj, vagy leblokkolsz, bizonytalannak érzed magad – tarts velünk! Mert rád is gondoltunk, amikor kidolgoztuk ezt a rövid és spéci kurzust!

.

Ha Svédországban szeretnél dolgozni vagy céget indítani, szívesen vállalunk megbízást, hogy segítsünk célodat elérni. Elvégezzük a háttérmunkát az álláskeresésben, a cégmarketingben, s minden szokásos kommunikációban. Mivel a munkavégzès kulcsa a svéd nyelv, személyre szóló online nyelvkurzust is kínálunk. Neked megfelelő idõben és módon – hogy jól felkészülhess! Ha érdekel valamelyik lehetőség, kérdéseid vannak, kérjük küldj mailt:
Välkommen! SVÉDKALAUZ STOCKHOLM-
.


.

a SVÉDKURZUSOK kategória. svédkurzus : svenska på jobbet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva