munkapiac : programozó

Akik programfejlesztőként (system-, program-, spel-, webbutvecklare, säkerhetsspecialis, IT-arkitekt, etc.) keresnek munkát Svédországban továbbra is jó lehetőségekre számíthatnak, noha valamelyest csökkent a mozgás a munkapiacon.

Ha tapasztalt szakember vagy, rövid időn belül állást találhatsz szinte valamennyi idetartozó szakmákban (software-, system-, web-, biztonsági- játék fejlesztő, stb.). Fontos szempont, természetesen, hogy szakmailag naprakész légy!

iT

Javíthatod az esélyedet, vagy a poziciódat, ha a szakmában szokásos angol mellett, svédül is beszélsz vagy megtanulsz hamar. Hiszen van élet a munkahelyen túl is – fontos a közös kávézás, ebéd, sörözés és pénteki bowling! Nem beszélve arról, hogy jó érzés, ha símán tudod venni a hétköznapi élet kanyarait is …

A cégek igényeit a svéd képzés továbbra sem elégíti ki, ezért a munkapiac felszívja a külföldről érkezőket. Pillanatnyilag 1018 üres állás vár betöltésre országszerte. Versenyképesebb leszel, ha svédül pályázol!

A programfejlesztők havi átlagos fizetése széles skálán mozog, s ez egyes szakágakban, a kereslet-kínálat alapján 28.300* kr (datatekniker) – 33.400* kr (nätverkstekniker) és 44.200* kr (verksamhets- vagy spel-utvecklare) között mozog. A magán- és állami cégek alkalmazottainak bére 3000 korona különbséget is mutathat, az utóbbiak kárára. A 30%-os adó levonandó . ( * pályakezdő fizetés)

Az alábbi video bepillantást ad a programozó munka körülményeibe Svédországban:


.

Ha tanácstalan vagy a munkakeresésben, ha svédül tanulnál, ha szükséged van svéd CV-re vagy friss információkra – szívesen vállalom a célodhoz vezető háttérmunkát! Kérlek, küldj egy mailt! svedkalauz@delisa.se  – Tack! Välkommen!

.
Forrás: ams.se

a SVÉD MUNKAPIAC, MUNKA és GAZDASÁG kategória. Címkék: . munkapiac : programozó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva