: orvos :

Ha háziorvos (husläkare) vagy szakorvos (specialläkare) állásra szertenél pályázni, nem kell túl erős konkurrenciával számolnod. Ellenkezőleg! Az egyetemi helyek növelése ellenére, továbbra is orvoshiány tapasztalható, különösen vidéken.

Mivel viszonylag magas az orvosok átlagéletkora, várható, hogy a folyamatos nyugdíjazások is közrejátszanak abban, hogy megmarad a mostani nagy igény a külföldi orvosok alkalmazására is. A képzettségedtől függően, viszonylag rövid időn belül találhatsz munkát. Különösen  a következő szakterületeken: általános orvoslás, patológia, radiologia, pszichiátria, belgyógyászat, nőgyógyászat és geriátria. A svéd nyelv ismerete C1 (EU-skála) szinten elvárt!

Az orvosok díjazása széles skálán mozog és az egyik legmagasabb a svéd munkapiacon: legkevesebb 33 500 korona, kiemelt esetekben akár 82 300 korona is lehet havonta. Az átlagfizetés országos szinten 71 500 korona. A magánszektorban dolgozók 1 400 koronával többet kereshetnek, mint az állami vagy önkormányzati intézményekben. Az adó 40 000 koronáig 30%, az afölött részre elérheti az 50%-ot.

Ha személyes információt szeretnél, kérjük, írj egy mailt:  svedkalauz@delisa.se  – Välkommen!

Kapcsolódó cikkek:    segédápoló    ápoló     műtős      szülésznő     masszőr

Forrás: http://www.ams.se

.

a SVÉD MUNKAPIAC kategória. : orvos : bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva